onsdag den 9. juni 2010

Sprøde Kaffekiks













Tja, egentlig var planen at lave Miss Mae's Coffee Crisps, som angivet hos SouleMama, men jeg synes ikke helt opskriften var optimal til vores behov nu da Mikkel er blevet veganer og jeg havde glemt, at jeg kun havde fuldkornsmel.. Bum bum.
Derfor blev opskriften lidt anderledes og jeg ved ikke hvordan de egentlig skulle have smagt, men gode blev de. Sprøde, sødlige kiks med en let smag af kaffe. Lige til en kop te, en god kop kaffe eller et iskoldt glas mælk. Mmmh!

Her den redigerede opskrift:

Sprøde Kaffekiks

1 dl honning
1 dl brunt sukker
1 dl varm kaffe
1 dl smeltet solsikkemargarine
1 tsk bagepulver
4-5 dl fuldkornsmel

Alle ingredienserne blandes i en skål, undtaget kaffen og bagepulveret som røres sammen først og dernæst hældes i skålen. Jeg kan ikke sige præcis hvor meget mel der skal til, men bare nok til at dejen kan rulles ud uden at klistre ret meget. Kiksene trykkes ud i en tyndt rullet dej med et glas. Bages ca. 15 min ved 175 grader. Ovne er jo ret forskellige, så sats bare på at de skal være lysebrune.
Der er en del debat om hvorvidt veganere spiser honning, men det gør min ;) God fornøjelse og glædelig eftermiddag!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar